szerda, március 09, 2016

a new way of studying


A tanulás sosem lesz a diákok legkedveltebb időtöltése. Pedig borzasztó szerencsésnek kéne éreznünk magunkat már csak azért az egyszerű tényért, hogy egyáltalán van lehetőségünk tanulni. Bár köztudottan vannak problémák országunk oktatási helyzetével, vannak országok, ahol már csak az iskolába való eljutás sem lehetséges, ahol tényleg probléma az analfabetizmus vagy a lányok oktatásának helyzete. Mindezeket átgondolva, nem is olyan rossz nekünk, igaz?
A tanulás pedig önmagában egy csodálatos dolog. Nem hiába ül be az elsős kisgyerek hatalmas tudásvággyal az iskolába, hiszen nincs is jobb annál, amikor megérted, mi miért történt, úgy ahogy történt, hogy készülnek bizonyos dolgok vagy épp az emberi szervezet. Aztán arról, hogy milyen élőlények élnek a tengerekben, óceánokban, mit tehetünk a környezetünkért, hol tart az űrkutatás, hogy alakult ki a mutáció még nem is beszéltem. A tanulás tényleg egy szuper dolog.
Ha viszont nem érzed annak, akkor ne aggódj, igenis tehetsz ellene. Sokszor én is szívesebben lennék a Roxfort tanulója, tanulnék mágiát a sok száraz tananyag helyett (hiszen kit nem érdekel, hogy készülnek a bájitalok, a varázspálcát, vagy hogy kell egy igazi patrónust megidézni?), de nekem elhihetitek: a "mugli" tárgyakat is egyszerűen "varázslatossá" lehet tenni. Ha érdekel, gyere vissza, hogy megtanulhass tanulni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates